Egy amerikai autószerelő TikTok-videóban mutatta meg, hogy lehet csúnyán elbánni egy alig futott Ford Broncóval. A motorból leengedett olaj erősen hasonlít a kakaós italokra, és ez az álmoskönyvek szerint sem jelent jót.

Vélhetően víz jutott az olajkörbe, ami egy ilyen új autónál még kis eséllyel történik meg anyagfáradás, a motorblokkban történő repedés, törés miatt. A nyakig sáros autót látva többen arra tippelnek a hozzászólások között, hogy a Ford Bronco tulajdonosa szó szerint elmerült a terepezésben, és túl mély, sáros vízben próbálta ki a 4×4-es típus képességeit. 

A motorba víz jutott, és valószínűleg tönkre is tette azt, így a tulajdonos számára vélhetően a csokiszínű olaj a legkisebb probléma. 

a videó a hirdetés után indul

Bár a Ford kiemelten reklámozta a Bronco terepjáró képességeit, azért tengeralattjárónak ez a típus sem alkalmas. Minden másra viszont igen, ugyanis kétféle összkerékhajtással (elektronikus vagy automatikusan átváltó, mechanikus felezővel), merev hátsó tengellyel, független első kerékfelfüggesztéssel, akár két zárható differenciálművel is rendelhető.

Ha ilyen olajat engednek le a motorból, akkor óriási a baj 1

Motorból kétféle kérhető: a 2.7 V6-os 310, a 2,3 literes 270 lóerőt ad le, a váltó hétfokozatú kézi (!) vagy tízfokozatú automata lehet. Előbbi extra fokozata extrém rövid áttételezést (94,75:1) kínál, de az utóbbi 67,8:1-es kúszóáttétele sem piskóta.