A szemed nem csal, ez a Trabant bizony szabályosan parkol az elektromos autóknak fenntartott helyen, ugyanis ebbe a Trabiba nem benzin kell, hanem az elektromos töltéssel rendelkező részecskék sokaságának elektromos feszültség által fenntartott elektromos mező hatására kialakuló, rendezett mozgása.

Jelenleg ez az egyetlen elektromos motorral szerelt, zöld rendszámmal ellátott Trabant az országban, amelynek a csomagterében 33 darab, lítium-mangán akkumulátor van, és még 7 darab az autó orrában. A tulajdonos pedig olyan speciális töltőegységet épített a piros Trabantba, amelynek segítségével 40 másodperc alatt 1 kilométernyi hatótávot tud tölteni az akkumulátorokba. Az autó egyébként 60 km/órás sebességgel 100 kilométert tud megtenni. Végsebessége 90 km/óra, és ha ezt tartjuk, akkor 60 kilométerre elég a töltés, állítja az autó tulajdonosa és építője, Gergely Sándor.

Az akkumulátorok egy elektromos targoncamotort látnak el energiával, amelynek maximális teljesítménye 36 kW, amely 48 lóerőnek felel meg.