A vasfüggönyön innen népautónak számító Trabantból még mindig felbukkan egy-egy kitűnő állapotú, alig használt példány. Az autó akkoriban az átlagember számára olyan kincsnek számított, hogy páran nem is merték használni, inkább kímélték, amikor csak tudták. 

Ez az eladó darab viszont el sem kezdte közúti pályafutását, eleve kiállítási darabnak, történelmi emléknek szánta a tulajdonosa. 

Ennél csodásabb kétütemű Trabant nincs a piacon 1

Egyike az utolsó legyártott kétütemű példányoknak, 1990-ben gördült le a gyártósorról, a külön számozást kapó 72 búcsúdarab egyikeként. 2016-ig forgalmi engedélyt, rendszámot sem kapott, így addig szinte egy kilométert sem tett meg. 

Ennél csodásabb kétütemű Trabant nincs a piacon 2

Azóta kimerészkedtek vele a száraz, fűtött garázsból, és 3000 kilométert tettek meg napfényes napokon. Felesleges megjegyezni, a képek alapján látszik a tökéletesen megőrzött, gyári állapot, aminek ára jelenleg 13 950 euró, vagyis 5,2 millió forint. 

Ennél csodásabb kétütemű Trabant nincs a piacon 3 Ennél csodásabb kétütemű Trabant nincs a piacon 4 Ennél csodásabb kétütemű Trabant nincs a piacon 5