Több szabálysértés miatt csíptek nyakon egy autóst Floridában még február 24-én: a meg nem nevezett elkövető a megengedett 30 helyett 50 mérföld/órával – átváltva kb. 48 km/óra helyett 80-nal – közlekedett, és még egy stoptáblát is figyelmen kívül hagyott.

Egy sor kifogással szolgált a sofőr arra, miért lépte túl a maximális sebességet, illetve hogy miért nem állt meg a stoptáblánál, de egyik próbálkozása sem volt igazán erős – írja a WFLA információira hivatkozva a Jalopnik. Próbálkozott azzal, hogy az autóját Sport üzemmódban felejtette, majd azzal akart mentegetőzni, hogy egy keresztutcából érkező autóst akart megelőzni.

Akadt azonban egy olyan kifogás is, ami még az intézkedő rendőrök számára is újdonság volt.

A szabálytalankodó autós ugyanis végül azzal állt elő, épp akkor tudta meg, hogy – az orosz-ukrán konfliktus miatt mostanában sokat emlegetett – Vlagyimir Putyin azt mondja, termonukleáris háborút indít a világ ellen, és meg akarta nézni otthon, mi folyik.

A friss szalagcímekből merített mentegetőzéséhez hozzátette, hogy ki van akadva, már csak azért is, mert vannak ismerősei Ukrajnában. Ezek után aligha meglepő, hogy Flagler megye seriffhivatala „Putyin miatt tettem!” címmel töltötte fel az esetről készült videót.

Érkeztek már meghökkentő magyarázkodások záróvonalon előzésre és gyorshajtásra is, de ezt nehéz lesz mostanában felülmúlni.