A Volkswagen Passat B5-B5.5 generációja rendkívül népszerű darab Németországtól keletre. Az 1996 végén bevezetett, 1997-től kombiként is gyártott középkategóriás autó megjárta már a használtautó-piacok minden stádiumát, és a legtöbb darab már megtette a Föld-Mars-távot is kilométerben. 

Rengeteg van még belőle, de igazán keveset futott darabra egyszerűen balgaság lenne várni, hiszen ezeket az autókat mindenki intenzív használatra vásárolta. Vagyis majdnem mindenki! 

Léteznek még csodák: megkímélt Volkswagen Passat B5 első, nyugdíjas tulajtól 2

Létezik még a mesés autóhirdetések ideális eladója, az első, nyugdíjas tulajdonos, aki csak templomba, orvoshoz, és a sarki boltba gurult el a kocsijával. Ez a Hollandiában eladó Volkswagen Passat B5.5 pont ezt a szerepet töltött be. 2001-es évjárat, és ennyi év alatt sikerült mindössze 34 959 kilométert beletekerni, ami szürreálisan kevés. 

Léteznek még csodák: megkímélt Volkswagen Passat B5 első, nyugdíjas tulajtól 3Léteznek még csodák: megkímélt Volkswagen Passat B5 első, nyugdíjas tulajtól 4

Szegényes felszereltségű, 1,6 literes alap benzinmotorral szerelt darab, talán ez is oka az alacsony futásteljesítménynek. Mindenesetre Volkswagen Passat-rajongók számára ez egy igazi gyűjtői darab lehet, tíz év múlva már klasszikusként tekintünk majd rá, és akkor ezzel a fapados felszereltséggel is felértékelődik majd a piacjáró Passat. 

Ezt a lehetőséget az eladó is észlelte, így az árral bőven a kínálat tetejét célozta meg, 5950 eurót, vagyis 2,2 millió forintot kérnek az autóért.

Léteznek még csodák: megkímélt Volkswagen Passat B5 első, nyugdíjas tulajtól 5Léteznek még csodák: megkímélt Volkswagen Passat B5 első, nyugdíjas tulajtól 6Léteznek még csodák: megkímélt Volkswagen Passat B5 első, nyugdíjas tulajtól 7