Ugyan az elképesztő videóiról és járgányairól ismert driftes-ralis fenegyerek, Ken Block neve bő egy évtized alatt szinte összeforrt a Fordéval, az amerikai versenyző tavaly váltott, az Audihoz igazolt.

„Az Audi volt az egyik fő oka annak, hogy gyerekként a ralizás felé fordultam. Odavoltam a Quattrókért, nagyon inspiráló volt látni, ahogy győznek, miattuk szerettem bele a sportágba” – mondta.

Bár akkoriban még benzinzabáló fenevadak döngettek az aszfalton, murván, havon, mára sokat változott a világ, az Audi villanyosítási kampányához pedig Blockot választotta (egyik) arcának, hogy megmutathassák, az elektromos autózás több is lehet csendes, spórolós, célszerű utazásnál.

Block még tavaly ősszel kijátszhatta magát az ingolstadti márka múltjának legütősebb járgányaival, elkészült már a tanulmányautója, az S1 Hoonitron, az év későbbi szakaszában megkapja majd első „zúzós” villany-Audiját, az Electrikhanát is, azonban a hétköznapi „céges autója” már most megérkezett.

Persze csak annyira hétköznapi autó ez az Audi RS e-tron GT, amennyire hétköznapi vezető Block, azaz semennyire.

Már az alap is igen meggyőző a 0,24-es légellenállási együtthatójával, a összkerékhajtásával, a 85 kWh-s akkucsomagból két villanymotorral kifacsarható 598 – „túltöltve” 646 – lóerejével, 250 km/órás végsebességével, 830 Nm-es csúcsnyomatékával és 3,3 másodperces 100-as gyorsulásával, ám a drifthuligán különleges kiadást kapott.

Ilyen a driftkirály boltba járós szörnyetege 3

Felemás felnik, naná!

Block személyre szabott villanykupéja matt fehér fényezést visel, amelyhez tengelyenként eltérő, de ralisan fehér felniket választott: elöl Rotiform Aerodisceken, hátul Rotiform NGO-kon feszülnek a Toyo Sport abroncsok, igaz, a pilóta leszögezte, hogy azokat hamarosan Toyo Celsiusokra cseréli, ugyanis azok „nagyszerű négy évszakos gumik”.

Az RS e-tron GT-ben mindössze 366+85 liternyi – hátul, elöl – csomagér akad, így a hétköznapi használathoz és a gyakori snowboardos kiruccanásokhoz jól jött az egyedi festésű tetőboksz is.

Az alábbi videón maga Block mutatja be lelkendezve új autóját.

a videó a hirdetés után indul