Február 27-én meghalt egy férfi a Missouri államában található Independence-ben, miután megállt alatta a Tesla Model 3. A hatóságok tájékoztatása szerint vizsgálják a baleset körülményeit, köztük azt, miért állt meg az autó.

A Model 3-nak másik két autó ütközött neki, de az azokban ülők kisebb sérülésekkel megúszták az I-70-es autópályán történt balesetet, akárcsak a Tesla utasa. A rendőrség azt közölte, hogy az elektromos autó teljesen megállt az út közepén, a másik két járműnek pedig már nem volt lehetősége elkerülnie a karambolt.

A balesetben egy 74 éves férfi, Terry L. Siegal vesztette az életét.

Eredetileg arról számolt be a Missouri Rendőrkapitányság, hogy a vizsgálat első adatai szerint Siegal és utasa – a jelek szerint becsatolt biztonsági övvel – az autóban tartózkodott, amikor az egy mechanikai probléma okán feszültségmentesítette magát és megállt az úton.

Azóta viszont ezt a nyilatkozatot visszavonták a hatóságok, és a Business Insidernek már azt erősítették meg, hogy egyelőre nem biztosak abban, mi miatt állt meg váratlanul a Tesla Model 3. A vizsgálat következő napjaiban azon dolgoznak majd, hogy kulcsfontosságú adatokat nyerjenek ki az autó fedélzeti számítógépeiből.

Siegal utasának kilétéről nem tettek említést, ahogyan az sem derült ki, mit mondhattak a rendőrségnek arról, hogy mi történt az autó megállását megelőzően.

A Carscoops cikke szerint nemrégiben újabb vizsgálatot indított az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet (NHTSA) a Tesla ellen az ún. „fantomfékezések” miatt. Egyes Tesla-tulajdonosok állítják, hogy autóik véletlenszerűen, ok nélkül fékeznek le.

A nyitókép illusztráció.