A hatvanas évek amerikai izomautói joggal legendásak. Évtizedekig alig akadt hozzájuk fogható lóerőgyár közúton, de a teljesítményhez nem ért fel a futómű, kormányzás, irányíthatóság, főleg ha mai, és európai szemmel nézzük ezeket a gépeket.

Ezért is van nagy divatja a formát érintetlenül hagyó, de alkatrészeket tekintve a XXI. század szintjét hozó tuningnak. A stílus egyik csodás képviselője ez a képeken látható fekete, 1968-as Dodge Charger, amit szerencsére nem akartak túlgondolni. Nincs blőd szélesítés, nevetséges mértékű ültetés, van viszont egy modern V8-as, 6,4 literes lökettérfogattal, és hatfokozatú, manuális Tremec váltóval. 

Szerencsére ezt sem tolták túl, a szívómotor kellemes 485 lóerőt és 644 Nm nyomatékot ad le, tökéletes számok egy elhagyott kanyonban történő kanyargáshoz. A hanghatásért egyedi kipufogórendszer felel, a kerekek pedig 20 colosak.

Belül a 2014-es Dodge Challenger elemei fedezhetőek fel, de szerencsére megmaradt a korhű fakormány. Ez tipikusan olyan autó, amit már a garázsban állva élvezünk, ha pedig beindul a motor, akkor tényleg eltátja száját a bennünk élő Dominic Toretto. 

Valakinek nagyon bejött ez az életérzés, mert a Bring a Trailer oldalán hirdetett gépért 163 ezer dollárt, vagyis majdnem 56 millió forintot fizetett. 

Lehet csűrni-csavarni, de egy ilyen 1968-as Dodge Chargernél menőbb dolog kevés van 1 Lehet csűrni-csavarni, de egy ilyen 1968-as Dodge Chargernél menőbb dolog kevés van 2 Lehet csűrni-csavarni, de egy ilyen 1968-as Dodge Chargernél menőbb dolog kevés van 3 Lehet csűrni-csavarni, de egy ilyen 1968-as Dodge Chargernél menőbb dolog kevés van 4 Lehet csűrni-csavarni, de egy ilyen 1968-as Dodge Chargernél menőbb dolog kevés van 5 Lehet csűrni-csavarni, de egy ilyen 1968-as Dodge Chargernél menőbb dolog kevés van 6 Lehet csűrni-csavarni, de egy ilyen 1968-as Dodge Chargernél menőbb dolog kevés van 7 Lehet csűrni-csavarni, de egy ilyen 1968-as Dodge Chargernél menőbb dolog kevés van 8