Ritka vadállat a Ford Mustang Shelby GT500, amit leginkább olyan elhivatott rajongók vásárolnak, akik igazán egyedi, különleges élményre vágynak. Ez megmutatkozik a részletekben, és a rendelt extrákban is. 

A típus ikonikus megjelenéséhez tartozik a karosszérián végigfutó két vastag fehér versenycsík. Ezt a tulajdonosok kérhetik hétköznapi fóliaként ezer dollárért, de bejelölhetik a tízszer drágább, kézzel festett opciót is, tízezerért. Tehát mai árfolyamon 3,4 milliót kérnek két fehér kézzel festett csíkért! 

Azt gondolhatnánk, hogy ennyi pluszt még ezen az árszinten sem fizetnek ki a tulajdonosok, elvégre ez egy versenyautó, nem Rolls-Royce. Mégis a GT500 vásárlóinak 17 százaléka kéri ezt az extrát, és a Shelby által megadott információk szerint ezzel nagyobb népszerűségnek örvend, mint a szintén tízezer dollárért kínált, vezethetőséget javító csomag. 

A Shelby Mustang vásárlói milliókat fizetnek két csíkért 1

A kézzel festett darabokat ugyanazon a helyszínen, Michigan államban gyártják, majd egy partnerhez kerülve készül el a fehér csíkok felfestése, ahol plusz lakkréteg is kerül az autóra. 

A 2022-es Shelby Mustang GT500 az egyik legerősebb Mustang. Az 5.2 V8-as kompresszoros motor legnagyobb teljesítménye 770 lóerő, a váltó hétfokozatú, dupla kuplungos egység, a végsebességet 290 km/órában korlátozták.

A Shelby Mustang vásárlói milliókat fizetnek két csíkért 2

Ford Mustang Shelby GT500 Heritage Edition