A Shelby Cobra egyike a legismertebb, legendás sportautóknak, ami előtt több különleges másolat is tiszteleg, de ehhez hasonlót még nem állítottak négy kerékre. Caroll Shelby egyedülálló alkotását a brit AC Ace alapjaira gigantikus V8-as blokkal épülő konstrukciót finomítja a XXI. századi stílussal egy amerikai manufaktúra, a Classic Recreations. 

Autórajongóknak ez a fekete szénszálas műanyag kád is izgató látvány 1

A karosszéria fém helyett teljes egészében karbonszálas műanyagból készül, a gép a Shelby amerikai alapításának 60. évfordulója előtt tiszteleg. A fekete héj különlegessége, hogy mindössze 40 kilogrammot nyom a mérlegen, így a beépítésre szánt ötliteres, V8-as Ford-motorral együtt sem lesz majd ordenáré nehéz.

Autórajongóknak ez a fekete szénszálas műanyag kád is izgató látvány 2

Az építés nem véletlenül kapja a „Diamond Edition” elnevezést, ugyanis ez a harmadik generációs Coyote blokk 800 lóerővel mozgatja majd a pillekönnyű karosszériát. Az erő egy  T56 Magnum hatfokozatú váltón keresztül jut a hátsó kerekekhez, a megállásról elöl hat-, hátul négydugattyús Wilford fékrendszer gondoskodik.  

Autórajongóknak ez a fekete szénszálas műanyag kád is izgató látvány 3

Bár versenypályára szánják, belülre kap finom bőrüléseket, és kényelmes belteret, ami az 1,2 millió dolláros (400 millió forint!) tervezett vételárat látva el is várható. 

Autórajongóknak ez a fekete szénszálas műanyag kád is izgató látvány 4 Autórajongóknak ez a fekete szénszálas műanyag kád is izgató látvány 3 Autórajongóknak ez a fekete szénszálas műanyag kád is izgató látvány 6