Izgalmas mentőakción vannak túl a német rendőrség speciális búvárjai, akik a Neckar folyóban felfedezett Audi RS6 kiemelésén dolgoztak február 17-én. Mivel hajózható folyószakaszról van szó, fontos volt mielőbb megtalálni, és kiemelni a balesetveszélyt és környezeti károkat is okozó autót.

A piros Audi RS6-os még napokkal korábban süllyedt a folyóba, egy kilométerrel feljebb. Az esetet követően nagy erőkkel indult meg a keresés, szonárokkal felszerelve kutatták a folyómedret, míg végül ráleltek a halakkal alvó Audira. 

A közel kéttonnás sportkombit az erős sodrású folyóban, nehéz körülmények között kellett rögzíteni biztonságosan a kiemeléshez. A roncsot egy hajódaruval emelték ki, és szállították a partra, ezzel pontot téve a helyi hatóságokat foglalkoztató ügy végére. 

A mentőakció profi módon, és gyorsan zajlott, az autó vízbe esése viszont ezzel szöges ellentétben nehezen hihető emberi hiba eredménye. A 37 éves sofőr megállt, hogy könnyítsen magán, és valamiért a vízpartot, azon is egy hajók leengedésére használt rámpát nézett ki magának. Visszaülve az autóba viszont a part helyett a folyó felé vette az irányt. Neki sikerült idejében kiszállnia, és kiúszni a partra, sokkos állapotban, kissé kihűlve szállították el a helyszínről, de az autó már nem úszta meg ennyivel, a jelentések szerint valószínű a totálkár, a rendőrség becslése szerint 35 millió forint lehet a veszteség. 

Az Audi RS6-ost 3,6 mp alatt repíti 100 km/órára a 600 lóerős, 800 Nm-es, V8-as, biturbós motor; 200 km/óráig mindössze 12 másodperc telik el. A végsebesség a szokásos, korlátozott 250 km/óra.