Egyre kevesebb államban kötelező az első rendszámtábla az amerikai kontinensen, sőt, Kanadában már csak néhány tartományban írják elő a használatát. Ezzel szemben Európában kötelező, csakúgy, mint az Európai Unióból 2021. január 1-jén kilépett Egyesült Királyságban. Az előírások az autó márkájától, pláne annak értékétől függetlenül mindenkire vonatkoznak – így a napokban Londonban egy Bugatti Chiron Super Sport 300+-at állítottak meg a rendőrök, amiért nem volt első rendszámtáblája.

A szigetországban érvényben lévő szabályokról – elmondása szerint – a hatóságoktól értesült a több mint 2,5 millió fontért vásárolt Bugatti sofőrje. A kirótt bírság viszont elenyészőnek mondható, miután az is körülményektől függetlenül, az előírásokhoz igazodott: 100 fontra büntették a tulajdonost – átszámítva ez 43 ezer forintot jelent, az 1,1 milliárd forinttal szemben.

Nem is az a történet pikantériája, hogy megállítottak egy Bugattit, hanem az ok meglehetősen profán, legalábbis a 16 hengeres motor és a 440 km/órás csúcssebesség mellett.

Néhány héttel ezelőtt, ahogyan arról a Vezess is beszámolt, egy cseh milliárdos Bugattijával 417 km/órával száguldott a német autópálya amúgy sebességkorlátozás nélküli szakaszán. Habár ezek a gyorsulások alapvetően YouTube-alapanyagként szolgálnak, ezt már az ottani hatóságok sem hagyhatták szó nélkül.