A Volkswagen Golf negyedik szériája a német autós világuralmi törekvések egyik legmegbízhatóbb katonája. 1997-től egészen 2003-ig gyártották Európában, de a fejlődő országokban 2010-ig húzta, Brazíliában még 2014-ben is gördültek le új Golf IV-esek a gyártószalagokról. 

Már 2003-ra legyártottak belőle ötmilliót, tehát szó szerint minden bokorban akad egy. Ezt tükrözi a használtautó-piaci helyzetük, itthon is akad eladó több mint kétszáz darab, javarészt bőven egymillió alatt.

Íme egy használt Volkswagen Golf IV, amit azonnal behoznál németből 1

Ezért különleges darab ez a teljesen gyári állapotú, Németországban eladó, 1,6 literes, 101 lóerős motorral szerelt gép. Tíz éve még egyáltalán nem mondtuk volna különlegesnek, de ahogy telik az idő, úgy lesz egyre érdekesebb, főleg ha a 19 281 kilométert mutató számláló immár nem moccan meg. 

Íme egy használt Volkswagen Golf IV, amit azonnal behoznál németből 2Íme egy használt Volkswagen Golf IV, amit azonnal behoznál németből 3

A kárpit friss, szakadásmentes, a kormányt még nem csiszolták simára emberi kezek, kétséges, hogy van olyan elvetemült vevőjelölt, aki ezt az autót napi használatra venné meg, főleg a 7350 eurós, vagyis 2,6 millió forintos vételárat figyelembe véve. Persze, ha figyelembe vesszük, hogy ma egy új autó ennek a duplájában kerül, ez sem egy elvetendő ötlet.

Íme egy használt Volkswagen Golf IV, amit azonnal behoznál németből 4Íme egy használt Volkswagen Golf IV, amit azonnal behoznál németből 5