Még 2010-es visszatérésekor kapott Michael Schumacher egy akkor vadonatúj AMG C63-at szolgálati autó gyanánt a Mercedestől. Ennek ellenére nem maradt sokáig a hétszeres Forma-1-es világbajnok birtokában a stuttgartiak luxuskombija: alig 8 hónappal azután, hogy bejelentették visszatérését, 2010 júliusának végén került el a klasszistól.

2011-től svájci kézre került a fekete Mercedes, és a férfi igen aktívan használta az autót, mivel négy évvel később már több mint 146 ezer kilométerrel került egy német Mercedes-mérnökhöz. Az autó árverését lebonyolító Bonhams leírása szerint kifogástalan állapotba hozta a kombit, amivel még 1000 kilométert sem tett meg.

Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese 1
Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese 2

Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese

Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese

Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese 11
Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese 12
Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese 13
Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese 14
Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese 15
Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese 16
Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese 17
Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese 18
Fotó megosztása:

Jelenlegi tulajdonosa így vásárolta meg az autót 2018 elején: ő ugyancsak a nyári hónapokban vezette, de rendszeres karbantartását sem hanyagolta el. Ennek megfelelően tavaly márciusban gond nélkül ment át a műszaki vizsgán.

A C-osztály W204-es generációját 2007 és 2015 között, többféle kivitelben és hajtásban gyártotta a Mercedes. A hátsókerék-hajtású, hétsebességes automata váltóval szerelt C63 AMG kombi 6,2 literes, V8-as benzinmotorral hagyta el a gyártósort, 450 lóerős teljesítményével pedig osztálya egyik legerősebb modelljének számít, amihez 600 Nm-es nyomaték párosul.

4,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, míg végsebességét 250 km/óránál szabályozza le az elektronika. Mint arról korábban írtunk, a Mercedes honfitárs konkurense, az Audi „csak” 420 lóerős RS4-esének adott riválist.

Kalapács alá kerül Schumacher korábbi Mercedese 19

A fekete bőrbelső állapota is kifogástalan.

Michael Schumacher összesen három évet töltött a Mercedesnél, mielőtt 2012 végén végleg abbahagyta volna F1-es pályafutását. 2013 végi síbalesete óta a világ pedig csak találgatni tudja – inkább kevesebb, mint több sikerrel a hírzárlat miatt –, mi lehet a német klasszissal, akinek nevéhez a sportág egyik legeredményesebb karrierje fűződik.

Schumacher korábbi céges Mercedesét február 3-án árverezik el. Mivel a gyártó annak idején még 20 ezer eurónyi luxusfelszereltséggel ruházta fel a C63 AMG-t, arra számítanak, hogy 50-100 ezer euró közötti lehet a legmagasabb licit, ami átszámolva 18-36 millió forintnak felel meg.