Digitális korban élünk, ahol már az orvossal sem kell találkoznunk, hogy felírja nekünk a gyógyszert, egy okostelefon és internet segítségével szinte bármilyen ügyet el tudunk intézni, készpénzre pedig már rég nincs szükségünk a vásárláshoz, sőt a telefonunk arra is figyelmeztet, mikor, mennyit igyunk. De még ezekben a szupermodern időkben sem árt néha olyan manuális módszerekhez visszanyúlni, mint a papír és a ceruza.

Oké, hogy már elavult, de amit a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. osztott meg nemrég az autósokkal, az pont egy ilyen egyszerű, ám praktikus dolog. Nem küld pittyenő, villogó értesítést, de elég berakni a forgalmiba és elővenni, ha felmerül a kérdés: meddig is jó az autópálya-matricám?

Te is mindig elfelejted, meddig van matrica az autódon? 1

A dokumentum a forgalmi engedéllyel azonos méretűre készült, a mellé – félbehajtva – könnyedén elhelyezhető.

A kitölthető, nyomtatható e-matrica információ dokumentumra rá lehet írni a jármű rendszámát, díjkategóriáját, az e-matrica típusát, megyei matrica esetén jelölhető rajta az érintett megye, továbbá szerepeltetni lehet rajta az úthasználati jogosultság érvényességi idejének kezdetét és végét. Ez elsősorban azoknak jelent hasznos segítséget, akiknek a járművét többen használják, vagy több gépjárművel közlekednek, esetleg flottával rendelkező vállalati ügyfelek.