Máris több tízezres nézettségnél jár a TikTokon egy videó, ami egy markológép autómentési próbálkozásának egy részletét örökítette meg az utókornak, de mint az utólag világossá vált számunkra, a felvétel nem világít rá teljesen a valóságra.

A Balesetinfo értesülései szerint Pécsváradon történt az eset, és ugyan a körülményekből ítélve szerint azt a környéket is elérhette az országra az elmúlt napokban lesújtó hóvihar, ami miatt a Baranya megyei polgárőrök Opel Astrája is az árokba csúszott.

@donzolee

♬ Oh No - Kreepa

Frissítés (21:27)

Cikkünk megjelenése után Péter nevű olvasónk, aki jelen volt a helyszínen az ominózus történésnél, segített tisztázni, mi is történt valójában. Mint azt a képsorokból is látni lehetett, a szombat reggeli havazás hatására lejegesedett az érintett útszakasz. Ennek következtében három autó csúszott az árokba alig fél óra leforgása alatt, többek között a Polgárőrség szolgálati kocsija is így járt.

A hó és a jég kibabrált a baranyai polgárőrökkel, de végül minden jóra fordult 1

Péter fotóján kivehető, hogy a kezelő hiába engedte le a markoló talpait, megállíthatatlanul csúszott az árokba, illetve az Opel felé. Nagyobb baj azonban nem történt szerencsére.

A másik két autót a markoló a hátsó gémmel és kötéllel sikeresen kimentette az árokból, ám amikor próbálta megközelíteni az Astrát, a jeges úton elkezdett csúszni az árok és az autó felé. Helyzetén a leengedett talpak és kanál sem segített már, ezért a gép az árokba csúszva az Opelnak ütközött.

Az út síkosságmentesítését követően a markoló kötél segítségével már ki tudta segíteni a Polgárőrség autóját az árokból, ahogy az a lenti, szintén olvasónk által küldött videóban látható. Szerencsére a történtek során senki sem sérült meg, ami a gépkezelő lélekjelenlétének és tudásának volt köszönhető olvasónk leírása szerint. Az Astrát leszámítva másban nem esett jelentős kár.

a videó a hirdetés után indul