Budapesti Autósok oldalán tűnt fel az elmúlt napokban egy hídfelújítással kapcsolatos közlekedési probléma. A Kvassay (Csepeli)-hídon végzett munkálatok miatt sávlezárások történtek, ezen a szakaszon hétköznaponként délelőtt a Soroksári út felé kettő, Csepel irányában egy sávon haladhat a forgalom, míg délutánonként fordítva – Csepel felé kettő, az ellenkező irányban csak egy sávon lehet közlekedni.

Csakhogy ez a rendszer több autós számára is problémát jelent, és vannak, akik nem észlelik időben a figyelmeztető táblákat, így a forgalommal szemben folytatják útjukat. 

“Napközben, a forgalomnak megfelelően, folyamatosan cserélgetik, hogy a három sávból melyik kettő menjen egyik, vagy másik irányba… Sajnos ez nagyon bonyolult… Vagy ha nem is az, azért akadnak sokan, akik életveszélyes helyzeteket okoznak, nap mint nap…” – írta a videó beküldője. 

A helyszínen az RTL Klub stábja is forgatott a problémáról, és a felvételek készítése közben egy Opel Astra sofőrje is elvétette a helyes irányt. A csatornának nyilatkozó szakértő szerint a sofőrök megszokásból vezettek.