A Subaru Impreza-Mitsubishi Lancer generációk párharca legendás fejezet az autóversenyzés történetében, ami átszivárgott a benzingőzös, közúti kultúrába is. Ha az ember a kétezres években feltűnt egy autós találkozón, akkor általában ki kellett mondani, melyik oldalon áll: inkább a buborogva dohogó Subaru-boxerekhez húz a szíve, vagy a kihegyezett soros négyhengeresért dobban? 

Ma már elhalványult ez a rivalizálás, de azért sokakban él az emléke, így van, akit érzékenyen érinthet a képeken látható, Egyesült Államokban készült autó. Ez a Subaru Impreza WRX ugyanis Lancer-arcot kapott, ami a két modell közel azonos arányai, a szedán kialakítás miatt szinte tökéletesen beleillik az eredeti dizájnba. 

Mégsem volt könnyű a csere, a Lancer nagyobb fényszórói miatt az ABS-kockát, valamint a klíma alkatrészeit is el kellett költöztetni eredeti helyükről. 

A végeredményt elnézve megérte a belefektetett munka, ez így egy ütős poén az autótalálkozók közönségének, nyilván sokan összezavarodnak a különböző típusjegyeket látva, de pont ez volt a cél.

Mitsubishi Lancer-arcot kapott a Subaru Impreza, és jól áll neki 1 Mitsubishi Lancer-arcot kapott a Subaru Impreza, és jól áll neki 2 Mitsubishi Lancer-arcot kapott a Subaru Impreza, és jól áll neki 3 Mitsubishi Lancer-arcot kapott a Subaru Impreza, és jól áll neki 4