2015-ben még április elsejére szánt kamuhír volt a gombnyomásra színt változtató autó, 2022-re viszont valóssággá vált ez a kissé felesleges, de annál látványosabb elképzelés. A BMW nagy erőkkel vonult ki az idei CES kiállításra Las Vegasba, ahova egy valódi színváltásra képes autót is elvittek.

Színváltás? Nem újdonság!

2013-ban a Nagy-Britanniában működő Auto Kandy fényezőműhely életnagyságban is megalkotta a hő hatására színt váltó autót, ami látványosan tudta változtatni a fényezés árnyalatát, igaz, ehhez kellett egy nagyobb vödör meleg víz.

A BMW megoldásához viszont nem kell öntözgetni, a kiállított elektromos iX magától váltja a színt. A Las Vegasban készült felvételeken jól látszik, ahogy sötétszürkéből fehérre vált a kocsi, ami szinte annyira szürreális látvány, hogy számítógépes grafikának tűnhet, pedig nem az.

Helyi beszámolók szerint ez is egy hőre érzékeny festés, csak tovább fejlesztve, a BMW pont ezért hozott egy pót iX-et, ha a kiállított darab túlmelegedne, vagy túlságosan lehűlne, akkor a trélerből előkerül a másik, és folytatódhat a show.