A karácsonyi ünnepeket megelőző napokban egy andorrai bevásárlóközpont kirakatának ütköztek egy Ferrari 512 Testarossával – szúrta ki a Carscoops.

A helyi sajtóorgánumok tudósítása szerint a balesetben az azt okozó 82 éves férfi, annak 59 éves utasa, valamint a bevásárlóközpont egyik dolgozója is megsérült. Mindhármójukat agyrázkódással szállították kórházba, de már távozhattak is onnan.

Úgy tudni, az idős sofőr egy forgalomterelő akadálynak ütközött, mielőtt elveszítette uralmát az olasz sportautó felett és belecsapódott a kirakatba. Feltételezhető, hogy a férfi a kelleténél, illetve a megengedettnél gyorsabban hajtott.

Helyszíni felvételek alapján az 512 Testarossa komoly károkat szenvedett a balesetben, főleg elöl, a lökhárító például teljesen leszakadt. Jelentősen roncsolódott a motorháztető, és valószínű, hogy az alváz is megsérült.

1991-ben mutatta be az 512 Testarossát a Ferrari, az ikonikus Testarossa frissített változataként. Nagyjából 2200 példány készülhetett belőle, mindegyikbe 4,9 literes, 12 hengeres boxermotor került, 422 lóerős teljesítménnyel és 491 Nm forgatónyomatékkal. Erejét jól példázza, hogy 4,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára.