Pár nappal ezelőtt a Vezess is megírta, hogy a Hennessey – tovább üldözve a világ leggyorsabb karácsonyfájának rekordját – ezúttal egy Porsche 911 Turbo S-re kötözött fel egy fenyőt, és ugyan a csúcsdöntés nem jött össze, 280 km/órával bemérték a több mint 100 lóerővel 750 lóerősre tuningolt stuttgarti sportautót. Persze, fenyőfa nélkül ennél gyorsabb volt 50 km/órával.

A hiperautókra, tuningolásra szakosodott miami cégnek azonban egy másik autóval sikerült a rekorddöntés, így nem az 1000 lóerős Jeep Trackhawkon 291 km/órával szállított karácsonyfa számít már a világ legjobbjának.

Átadva a múltnak a 2019-es eredményt, egy 810 lóerőre tuningolt Audi RS 6 Avant közreműködésével már 294-295 km/órával hasít a világ leggyorsabb karácsonyfája.

A történet pikantériája, hogy az Audi John Hennessey feleségéé, és többek között módosított kipugórendszerrel érte el, hogy egy 1,82 méteres duglászfenyőhöz vándoroljon a bajnoki cím. Igaz, egy profi sofőr is segített, hiszen a kísérletnél Spencer Geswein, a Ford Performance Driving School főinstruktora ült a volánnál.

„Látni akartuk, mire képes a feleségem Audi kombija fa nélkül, és 330 km/órával ment. Utána kezdődött az igazi ünnepi móka, amikor egy valódi karácsonyfát raktunk fel a tetejére. Meglepetésre igen tekintélyes, 294-295 km/órás sebességgel futott” – állapította meg John Hennessey. „Ezek után kinek van szüksége rénszarvasra, ha a feleséged szánja 800 lóerős?”

Új rekord: alulról karcolja a 300-at a világ leggyorsabb karácsonyfája 2

A Hennessey csapata évente több mint 600 nagy teljesítményű autóval foglalkozik. Idei évük fénypontját egy Venom F5 hiperautó adta, miközben a vállalat első teljesen elektromos projektjére készül. Ami a Venomot illeti, tuningolásának utolsó fázisában a gumikra, a fékekre és az aerodinamikára helyeződött a hangsúly. 2022 elején a 300 mérföld/órás (482 km/óra) határt törnék át vele.