A Chevrolet bejelentette, hogy a december 13-i héten szünetelteti a Corvette-ek gyártását, mivel a sportmárka kentucky-i üzemét, a Bowling Greent is megtépázta azon tornádók egyike, melyek az Egyesült Államok több pontján jelentős károkat okoztak. Csak a hétvégén hat államon söpört végig a pusztító szél, több mint 90 ember halálát okozva.

A viharos időjárás hatására tűz ütött ki az egyik üzem tetején, illetve az egyik személyzeti bejáratot is komolyan megrongálta. Habár épp műszak közben történt az eset, valamennyi dolgozó sértetlenül megúszta. Az üzem egész héten üresen fog állni, legkorábban december 20-án indulhat újra a gyártás, amennyiben addig helyrehozzák a károkat.

Pusztító tornádó csapott le a Corvette gyárára 1

Szebb napokon így néz ki a General Motors Bowling Green gyára.

A forgószél pusztításáról, így a Bowling Green megrongálódásáról döbbenetes felvételeket tett közzé a Channel 5 News. A képsorok alapján épp ott érte a vihar a Corvette gyárát, ahol az elkészült C8-asokat tárolták. Nem először áll le a gyártása, hiszen ahogy a legtöbb autógyártónál, úgy az amerikaiaknál is okozott leállásokat a globális chiphiány.