A járőrök november 23-án délután Mecseknádasdon, egy benzinkútnál akartak igazoltatni egy sofőrt, mert nem volt a járművén rendszám. A férfi azonban ezt nagyon nem akarta, és menekülőre fogta, egy földútra hajtott. Végül egy kiszélesedő füves területen sikerült megállítani.

Az egyik rendőr az autó vezetőoldali ajtajához ment és megpróbálta azt kinyitni, ekkor a férfi elindult a terepjáróval és elsodorta. Az intézkedő rendőr még egy darabig kapaszkodott az autóba, de végül a földre zuhant és a menekülő autós áthajtott a lábán. Az elkövető megállás nélkül távozott a helyszínről. A sérült rendőrt a mentők súlyos sérüléssel szállították kórházba.

a videó a hirdetés után indul

A rendőrök nem sokkal később azonosították a feltételezett elkövetőt, majd 15 órakor Hidason elfogták. A 29 éves helyi férfival szemben felmerült a gyanúja annak, hogy alkoholt és kábítószert is fogyasztott. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda és a kábítószergyorsteszt is pozitív jelzést adott. A rendőrök ezután a férfi lakásán kutatást tartottak, amely során kábítószernek látszó anyagot foglaltak le. A férfit előállították a kapitányságra, majd őrizetbe vették.