Nem mindig kell alapos indok ahhoz, hogy szép autókat nézegessünk. Ha csak nem pont az az apropója, hogy kicsit feldobjuk a saját és az olvasók hangulatát is, így most ezzel az üdítően kék Porsche 911 Targával készültünk a beköszönő téli időszak hideg napjaiban.

Még csak nem is egy féltve őrzött autóról van szó, csupán egy tökéletesen restaurált 1974-es 911 Targáról, aminek hallatán is összefuthat a nyál az ember szájában. Komplett felújításon esett át, az autót darabjaira szedték és a karosszériát teljes egészében újrafényezték Mexico Blue árnyalatúra, amiről nem véletlen, hogy nekünk a balatoni nyaralások és a vízibiciklizések jutnak azonnal eszünkbe.

Nyárba repít a strandkorlátkék Porsche 911 33

Ezek a fotók persze nem a Balaton mellett készültek, az autó Los Angelesben keres új gazdát jelenleg, aki egy elég szép csomagot kap, lényegében semmi dolga nem lesz a Porschéval. 71 000 mérföldnél szervizelték a motorját (most 71 888-at mutat), utasterét teljesen újrakárpitozták, és ha a vevő nem akarja koptatni az eredeti kormányt, kap mellé egy cseredarabot.

Nyárba repít a strandkorlátkék Porsche 911 34

A 2,7 literes boxermotor tökéletes állapotnak örvend, teljesítménye 150 lóerő, amit ötfokozatú kézi váltón keresztül juttat el a hátsó kerekekhez. Megvannak a klasszikus Fuchs felnik, tükör csak a bal oldalra került és az autóhoz tartozik még egy teljes szerszámkészlet és részletes szerviztörténet is.

Nyárba repít a strandkorlátkék Porsche 911 35

A vígan duruzsoló hathengeres léghűtéses boxermotor hangélményét csak a Targa tetőlemezének kivétele tudja fokozni és ebben az összeállításban hirtelen tökéletesnek tűnik a kép. Éppen új gazdát keres és az egyetlen ajánlat egyelőre 45 000 dollár, 15 millió forint.