Amerika tele van hatalmas dolgokkal, és ezeket a hatalmas dolgokat az emberek imádják ide-oda szállítani. Aki ebben a bizniszben profi, és megbízható, az előbb-utóbb elfeledkezhet az anyagi gondokról. A Dunkel Bros. Machinery Moving tulajdonosa, Peter Dunkel ilyen ember.

Cége szállította többek között a Endeavor űrsiklót a Los Angeles-i repülőtérről a California Science Center nevű múzeumba. Gyűjti az öreg Porschéket, valamint hatmillió dollárt áldozott egy igazán érdekes projektre. Egyedi lakóvontatót rendelt magának, ami úgy tud elvinni a hátán négy tonnát, hogy közben egy teljes értékű lakórészt is kialakítottak rajta. 

A képeken nem jön át, mennyire gigantikus szerkezet a Ford F-750 World Cruiser. Az amúgy sem rövid karosszériát egészen 7,26 méterig bővítették, így akár már egy kisebb autó is elfér a platón, a tetőre pedig került két pótkerék, természetesen teljes méretű darabok.

A lakótérben kialakítottak egy konyhát, van apró nappali, és akár hat ember is elfér, a szórakozást pedig nagy méretű tévé és egy Kenwood Supreme Entertainment hangrendszer biztosítja. Csak utóbbi 20 ezer dollárba (6,5 millió forint) került a tulajdonosnak. 

Miért lett World Cruiser a gép neve? Nos, a gyári helyére beépített Caterpillar dízel golyóálló darab, 300 lóerővel és 1600 Nm nyomatékkal, így emiatt nem kell aggódni a több ezer kilométeres túrák során sem. Ahogy az üzemanyag miatt sem, mivel a tartály 230 literes, ami még egy ilyen nagy járműnél is elég egy darabig. 

Tudja a 110 km/órás tempót tartani autópályán, tehát tulajdonképpen két jármű egyben. Amellett, hogy teljes értékű lakóautó, még vontatóként, járműszállító trélerként is megállja a helyét, bár a hatmillió dolláros ár mutatja, hogy abszolút szenvedélyből épített hobbiprojektről van szó. 

Elhúzza a fél országot, és még lakásnak is jó, csak az ára 2000 millió 1Elhúzza a fél országot, és még lakásnak is jó, csak az ára 2000 millió 2Elhúzza a fél országot, és még lakásnak is jó, csak az ára 2000 millió 3Elhúzza a fél országot, és még lakásnak is jó, csak az ára 2000 millió 4Elhúzza a fél országot, és még lakásnak is jó, csak az ára 2000 millió 5Elhúzza a fél országot, és még lakásnak is jó, csak az ára 2000 millió 6