Ha a Lamborghini Countach volt a nyolcvanas évek ikonja, akkor a Diablót joggal nevezhetjük a kilencvenes évek sztárjának. Ez volt az olaszok első típusa, ami elérte a 200 mérföld/órás (320 km/óra) tempót, utánozhatatlan V12-es orgánummal, és manuális váltóval. 

A típus ára egyre tör az ég felé, főleg a ritkább, megkímélt darabok kerülnek már vagyonokba. Így nem csoda, hogy a képeken látható, a márka 30. születésnapjára készült ünnepi verzióért akár 400-500 ezer dollárt  (130-160 millió forint) is fizethet majd a licit nyertese. 

Eladó egy álomszerű Lamborghini a 90-es évekből 1

A Diablo 30SE mindössze 150 darabos szériában készült, V12-es 5,7 literes motorját 530 lóerőre húzták fel az olaszok, a tömegét pedig csökkentették, szervókormány, audiorendszer, klímaberendezés sem került bele. Még az oldalablakokat is plexire cserélték.

Eladó egy álomszerű Lamborghini a 90-es évekből 2

Ebben a példányban viszont visszafordították a gyáriak szándékát, van benne egy Alpine hifi, automata klíma, és az ablakok is hagyományos üvegből készültek, ráadásul motoros mozgatással.

Ez a 33 ezret futott autó úgyis igazi kiállítási darab, vélhetően az új tulaj sem fog vele köridőkre vadászni pályanapokon.

Eladó egy álomszerű Lamborghini a 90-es évekből 3Eladó egy álomszerű Lamborghini a 90-es évekből 4Eladó egy álomszerű Lamborghini a 90-es évekből 5Eladó egy álomszerű Lamborghini a 90-es évekből 6