Ismét tanulságos gyorsulást hozott össze a Carwow csatornája. Egy Mercedes SLS AMG Black Series mellé állították a friss, összkerékhajtású BMW M3 Competitiont. 2021-ben ez a Mercedes volt a csúcsok csúcsa, szívó V8-as benzinmotorja 6,2 lökettérfogattal termelt 571 lóerőt, és 634 Nm nyomatékot. 

Szívó motor a turbós ellen

Miközben a teljesítmény fokozódott, az autó tömege csökkent. 70 kilóval nyom kevesebbet, mint normál testvérei, a súlya 1550 kiló. Ehhez olyan elemek segítik, mint a titán kipufogó, amely 13 kiloval könnyebb, mint az eredeti elem, így csupán 17 kilót nyom. Azzal, hogy a hagyományos akkumulátor helyett lítiumionos kerül a kocsiba, 8 kilót spóroltak, az új ülésekkel 15, a multimédiás fedélzeti szórakoztató rendszer elhagyásával 6 kilóval vált könnyebbé az SLS, de a karbonból készült motorháztető sem egyszerű darab.

A Black Series 0,2 másodperccel hamarabb, 3,6 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás tempót, mint a normál verzió. 

Ellenfele, a friss fejlesztésű BMW M3 Competition csupán hathengeres, de a turbófeltöltésnek köszönhetően közel azonos, 510 lóerős  teljesítményt hoz a háromliteres blokk. Az M3 Competition és az M4 Competition összkerékhajtású kivitelei mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsulnak 0-100 km/órára

Árban ég és föld a két autó között a különbség, a videón szereplő darabot már 300 millió forint körül mérik, egy BMW M3 Competition papírjait már ennek tizedéért, 30-32 millióért nevünkre írják. Ennek ellenére egyenes vonalon nagyon látszik a technikai fejlődés, a BMW teljesítménye lenyűgöző, a videóból kiderül, milyen teljesítményt nyújt az egzotikus ritkaság ellen.