A héten már átáll téli üzemre a Magyar Közút, ezzel kapcsolatban már olvashattátok a részleteket nálunk, de a hazai útkezelő még rádobott egy poént a témára, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Az alábbi posztot rakták ki Facebookra.

Újabb évaddal folytatódik a téli üzemeltetési időszak. A főbb szerepekben most is a két legnagyobb sztár lesz: az időjárás és az útviszonyok. A további szerepekben:

3712 szakember
915 téli adapterekkel felszerelt nehézgépjármű 
158 önjáró hómaró
160 rakodógép
137 ezer tonna só
1300 tonna kalcium-klorid
2.9 millió liter kalcium-klorid oldat
20 ezer tonna érdesítő anyag
488 km hófogó rács
414 km telepített hóvédő erdősáv

Magabiztos Facebook-poszttal üzen hadat a Magyar Közút a télnek 2

Az pedig becsülendő, hogy van önkritikájuk és belátják, hogy nem mindig vannak a helyzet magaslatán. Év elején maguk gyűjtötték össze a legjobb mémeket, amik a hóhelyzetről készültek.

Az összegyűjtött mémekkel egyrészt jeleznénk, hogy igen, értjük a vicceket és köszönjük a (normális hangnemben érkező) visszajelzéseket! Van, amin nevetünk, van, amin nem, lesz jogos észrevétel is. Persze van, aki felteheti magában a kérdést, hogy ha mindig megkapjuk ezeket a kommenteket, akkor miért nem csinálunk valamit máshogy. Nos, csinálunk, fejlődünk, folyamatosan fejlesztjük a eszközparkunkat, műszaki irányításunkat, gépeink nyomon követését, felhasznált anyagaink mennyiségét és minőségét stb…

Magabiztos Facebook-poszttal üzen hadat a Magyar Közút a télnek 3

Magabiztos Facebook-poszttal üzen hadat a Magyar Közút a télnek 4

Magabiztos Facebook-poszttal üzen hadat a Magyar Közút a télnek 5

Magabiztos Facebook-poszttal üzen hadat a Magyar Közút a télnek 6

Magabiztos Facebook-poszttal üzen hadat a Magyar Közút a télnek 7

Magabiztos Facebook-poszttal üzen hadat a Magyar Közút a télnek 8Magabiztos Facebook-poszttal üzen hadat a Magyar Közút a télnek 9