Gyakran foglalkozunk a Vezessen a tákolás, házi autóépítés és -javítás szakbarbáraival, de van, hogy a Jedi-oldalt is érdemes megmutatni.

Egész pofásan sikerült ez a(z 1967-es évjáratú) GAZ-69-esként meghirdetett és stílusában is arra hasonlító városi terepjáró, pedig a házilag készítettek mellett más, főleg orosz autók alkatrészeit használták fel hozzá, most Szaratov régiójában árulják.

A szokatlan konstrukciónak meg is kérik az árát: nem kevesebb mint 6 millió orosz rubelért keresi új gazdáját, ami átszámítva 26,7 millió forintnak felel meg.

Nem derül ki az auto.ru oldalán megjelent hirdetésből, ki és mikor vetemedett arra, hogy házilag építsen magának egy terepjárót. Kialakításáról viszont kitudódott, hogy az acél lökhárítók házi készítésűek, ahogy a karosszériát is saját ötlet alapján erősítették meg egy extra biztonsági ráccsal.

Házilag tákolt terepjárót adnának el elképesztő összegért 2Házilag tákolt terepjárót adnának el elképesztő összegért 3

Elöl teljesen megőrizte az eredeti GAZ vonásait, mint azt a beépített, kerek fényszórókból is látni lehet, de hátul modernebb köntösbe csomagolták. Ami még a külsőségeket illeti, további visszapillantó tükröket kapott a korszerű kilincsek és felnik mellett, míg az autót sötétzöld, mégis fényes lakkal vonták be, habár úgy tudni, ilyen szín az eredeti palettán nem szerepelt.

Mi sem mutatja jobban, mennyire mozaikautóról beszélünk, hogy például a műszerfalat egy Volgából szerelték ki, a kormány egy Mazdából származik, a bőrülések pedig egy Mercedesből. Állítólag a projekt megálmodója önállóan készített egy vezérlőpanelt az elektromosan állítható ülésekhez, azt pedig az ajtókárpit mögé rejtette.

Házilag tákolt terepjárót adnának el elképesztő összegért 4Házilag tákolt terepjárót adnának el elképesztő összegért 5