Vasárnap éjfél előtt nem sokkal műszaki hiba miatt lehúzódott egy furgon az M0-s autóút leállósávjára Csömör térségében. Ezt követően a sofőr az utasaival együtt, a vészvillogót bekapcsolva kiszállt a járműből, majd a külső sávra besétálva, láthatósági mellényüket lóbálva próbáltak segítséget kérni a többi közlekedőtől. A történtekről a Magyar Közút osztotta meg a felvételt:

A hajmeresztő képsorokon látható, hogy több esetben is épphogy ki tudták kerülni őket, mindennek ellenére a helyszínen nem állt meg segíteni senki. Amint észlelte a kialakult helyzetet, a Magyar Közút diszpécsere riasztotta a rendőrséget és az útellenőrzés munkatársait. Ők rövid időn belül Csömör környékére értek, és segítettek gondoskodni a furgon elvontatásáról, helyben ugyanis nem lehetett megjavítani.

A látottak vonatkozásában arra figyelmeztet a Magyar Közút, hogy ilyenkor a szalagkorláton túl érdemes várakozni, ha pedig segítséget kell kérni, a 112-es segélyhívó szám tárcsázását, autómentő hívását és az illetékes mérnökség értesítését javasolják.