Csütörtökön egy nagy teljesítményű luxusautó tulajdonosát kapcsolták le a dán egyenruhások  – írja a dán Nordjyske beszámolója alapján az AP News. Az iraki állampolgársággal rendelkező férfi épp norvégiai otthonába tartott haza Németországból, amikor 236 km/órás sebességgel mérték be az autópályán, ahol csak 130 km/órával haladhatott volna.

Drákói szigorral jártak el a rendőrök a több mint 100 km/órát meghaladó sebességtúllépés ügyében, a dán törvények adta lehetőségeket kihasználva azonnal elkobozták a Lamborghini Huracánt, amit a férfi órákkal korábban vásárolt nagyjából 95 millió forintért. Az 5,2 literes, V10-es motorral szerelt sportautó nem mellesleg 341 km/órás csúcssebességre is képes lenne. Álló helyzetből 100 km/órára 2,8 másodperc alatt gyorsul.

Gyorshajtáson kapták a sofőrt, bukta a vadonatúj Lamborghinit 1

Lamborghini Huracán

Az eset kapcsán az észak-dán rendőrség ügyeletes tisztje a lapnak elmondta, a sofőr „kissé bosszús” volt, amikor lefoglalták újonnan vásárolt sportautóját. A gyorshajtás miatt még pénzbírságra is számíthat.

Egy másik, a cikkben már említett északi országban, Norvégiában akár börtönbüntetéssel is „jutalmazthatják” azokat, akik nem az előírásoknak megfelelő sebességgel közlekednek.

A cikkben szereplő képek illusztrációk.