Néhány hete írtunk arról, hogy a NAV igen különleges, lefoglalt autókat fog árverésre bocsátani a közeljövőben. A részletekről, és arról, hogy kié volt ez a néhány sportautó, az alábbi cikkünkben olvashatsz.

Az árverés időközben lezajlott és a Blikk kiderítette, hogy mennyiért talált gazdára a két legnagyobb értékű autó.

A 2018-as évjáratú, 635 lóerős Bentley-t 77 millióra értékelte fel a NAV, a licit pedig 38,5 millió forintról indult, amely egészen 54 millióig ment. Szóval jócskán a piaci ár alatt vihette haza ezt az autót a licitáló. Egy ilyen Continental GT First Editionhöz durván 80 millióért lehet hozzájutni, ha nem egy NAV-árverésen akarjuk beszerezni.

Ennyiért kelt el a NAV árverésén a krómzöld Lamborghini 2

Az extrém színű, 2015-ös Lamborghini Aventador becsült értéke 94 millió forint volt, a licit pedig 47 millióról indult és 71 milliónál csapott le harmadjára is a kalapács. A 6,5 literes, V12-es motorral szerelt autó befektetésnek is kiváló, hiszen ezt a modellt már nem gyártja a Lamborghini.

Ennyiért kelt el a NAV árverésén a krómzöld Lamborghini 3

De az ügynek itt még biztosan nincs vége, az autókat ugyanis egy németországi lízingcégtől bérelték az adócsalók, a járművek tehát nem az ő tulajdonukban voltak. A lízingcég vitatja az értékesítés (árverés) jogosságát, azt állítja, hogy a luxusautók az ő tulajdonában vannak, az adócsalók pedig csak tartós bérleti szerződéssel rendelkeztek felettük.