Alfie Day egy televíziós műsorban megpillantott egy lakóautót, és azonnal kérlelni kezdte apukáját, hogy vegyenek egyet. A 34 éves apa, Phill Day tudta, hogy nem engedhetnek meg maguknak egy igazi kempingbuszt, az ötlet azonban neki is megtetszett, így rövid tervezgetés után nekilátott megépíteni a család saját lakóautóját. Ahelyett azonban, hogy felesége nagyobb kocsiját alakította volna át, saját munkába járós kisautóját, a Peugeot 107-esét vonta be a projektbe, mivel, ahogy mondta, szereti a kihívásokat.

Gyermeki vágyból készült a világ legkisebb lakóautója 1
Gyermeki vágyból készült a világ legkisebb lakóautója 2

Gyermeki vágyból készült a világ legkisebb lakóautója

Gyermeki vágyból készült a világ legkisebb lakóautója 10
Gyermeki vágyból készült a világ legkisebb lakóautója 11
Gyermeki vágyból készült a világ legkisebb lakóautója 12
Gyermeki vágyból készült a világ legkisebb lakóautója 13
Gyermeki vágyból készült a világ legkisebb lakóautója 14
Gyermeki vágyból készült a világ legkisebb lakóautója 15
Gyermeki vágyból készült a világ legkisebb lakóautója 16
Fotó megosztása:

Az első generációs, apró Peugeot 107 variálható belső térrel rendelkezik. A hátsó ülések támlái teljesen előre, az elsőké pedig teljesen hátra dönthetők, így az ezermester apukának nem maradt más dolga, mint hogy néhány furnérlap segítségével áthidalja az egyenetlenségeket, megépítve az alváshoz szükséges alapot.

Miután készen volt a belső teret csaknem teljes hosszában kitöltő „ágykeret”, egy felfújható matracot helyezett el rajta, az ablakokra pedig sötétítő függönyt szerelt. A teljes építés mindössze hat órát vett igénybe, az anyagköltséget pedig huszonöt fontra, azaz körülbelül 10 ezer forintra becsülte az apuka, aki több kirándulást is teljesített a fiával.

Gyermeki vágyból készült a világ legkisebb lakóautója 17Alfie édesanyja, Lucy nem tartott velük az első kiránduláson – részben, mert neki már nem jutott volna hely, részben, mert teljes őrültségnek tartja az ötletet. A kalandozáshoz a Peugeot-t felszerelték kempingfőzővel, de vittek magukkal székeket is. A világ minden bizonnyal legkisebb, működőképes lakóautója a Crampervan nevet kapta alkotójától. A szót a „camper van”, azaz lakókocsi, és a „cramped”, azaz szűkös kifejezésekből tákolta össze.