Bővített forgalmi kapacitással használhatják a Rákóczi út–Nagykörút csomópontot az autóval közlekedők, szeptember 18-tól, szombattól – közölte a BKK. Minderre azért van lehetőség, mert befejeződött a csomópontban az aluljáró-szigetelési munka. A változás nyomán a Rákóczi úton mindkét irányba három sáv (két forgalmi sáv és egy buszsáv), a Nagykörúton pedig két-két sáv járható.

A Nagykörúton az őszi szünetig szűkített forgalmi sávokon halad a forgalom, mert a munkák még tartanak a szegélyek mentén, de a korábbi – a csomóponti munkák megkezdése előtti – közúti kapacitás újra biztosított. A fentiek hatására várhatóan csökken majd a torlódás a környéken, de az egész fővárosi közlekedésre hatással lehet a lezárás megszüntetése.

A Nagykörúton kerékpárral továbbra is a gépjárműforgalmi sávban közlekedve lehet átjutni a csomóponton. Hétfő hajnalban visszaáll a villamosbarát körúti lámpaprogram is, amely előnyben részesíti a közösségi közlekedés kötöttpályás járműveit.

A csomópontban és annak közvetlen környezetében a forgalomkorlátozás feloldása után – várhatóan november végéig – már csak az őszi szünet idején várható a kereszteződés egészét érintő korlátozás. Ekkor fejezik be a csomópontban az útburkolat végleges kopórétegének felvitelét. A Blaha Lujza tér felújítása várhatóan jövő év őszére készül el.