Nem példa nélküli, hogy az amúgy klasszikusnak számító Porsche 911-et megpróbálják valamivel még különlegesebbé tenni. Az orosz TopCar csapata döntött úgy, hogy extrém szénszálas külsőt ad a 992-es generációjú 911 Turbo S-nek, amit így Stinger GTR Limited Carbon Editionre kereszteltek.

Ez a projekt volt az eddigi legösszetettebb a vállalat történetében, melynek keretében a 84 egyedi alkatrészből álló tuningcsomag többek között a négyrétegű szénszálat is tartalmazza, beleértve a két szerkezeti, a belső, illetve a külső réteget. Ezzel borították be a Porschét az első lökhárítóktól egészen a hátsókig, kontrasztos sárga elemekkel kiegészítve.

Orosz újítással váltak egyedivé Porschék 1
Orosz újítással váltak egyedivé Porschék 2

Orosz újítással váltak egyedivé Porschék

Orosz újítással váltak egyedivé Porschék 10
Orosz újítással váltak egyedivé Porschék 11
Orosz újítással váltak egyedivé Porschék 12
Orosz újítással váltak egyedivé Porschék 13
Orosz újítással váltak egyedivé Porschék 14
Orosz újítással váltak egyedivé Porschék 15
Orosz újítással váltak egyedivé Porschék 16
Fotó megosztása:

Orosz újítással váltak egyedivé Porschék 17

Az oroszok az aerodinamikához is hozzányúltak, ami egy nagyobb hátsó szárnyat és kiemelkedőbb hátsó diffúzort is takar. Mechanikailag viszont érintetlenül hagyták az autót, de a 3,8 literes hathengeres, ikerturbós erőforrás sem mondható gyengének a maga 641 lóerős teljesítményével és 800 Nm-es nyomatékával. Nulláról 2,6 másodperc alatt éri a 60 mérföld/órás (96 km/óra) sebességet, a felső határt pedig 330 km/óránál éri el.

Az átalakítás viszont drága mulatság, pláne, ha profi munkáról van szó. Nem kevesebb mint 100 ezer eurót, azaz közel 35 millió forintot kóstál, amihez még további extrákat kínálnak áron felül: például titán kipufogót valamivel több mint 1,7 millió forinyi összegért, vagy kovácsolt RS Edition kerekeket, amik 8 ezer euróba (kb. 2,8 millió forint) kerülnek. Eddig összesen 13 darab készült belőle.