Szokatlan és váratlan üzenetet hagytak egy Tesla Model 3 oldalára ragasztva. Tulajdonosa, Oliver James egy társasház garázsában parkolt le autójával, ahol el is kezdte tölteni azt, ám az egyik szomszédja arra figyelmezteti, ne töltse sokáig, mert azzal komoly károkat tehet az akkumulátorban. Hogy biztosra menjen, még a töltőt is kihúzta.

„Ebben a melegben a túltöltés felrobbanthatja az akkumulátort. Keressen rá a Google-n! Felrobban a Tesla akkumulátora! Egy aggódó lakó” – olvasható az alábbi, angol nyelvű feliraton:

Erős figyelmeztetéssel hagytak cetlit egy Teslán 1

Ezekben a napokban jellemzően 30 Celsius-fok körüli hőmérsékleteket mérnek az Egyesült Államokban, ugyanakkor az üzenetet hagyó lakó ilyen mértékű aggodalma alaptalan. Már csak azért is, mert a Tesla töltőrendszere eleve nem hagyja, hogy túltöltsék az autót, a rendszer szinte kifogástalan működését az amerikai cég adatai is alátámasztják: tavaly közel 330 millió (!) kilométerenként jegyeztek egy tűzesetet.

A Teslarati információi alapján amúgy is meglehetősen ritkán fordulnak elő járműtüzek a tengerentúlon. Az amerikai tűzvédelmi szövetség és a közlekedési minisztérium adatai szerint nagyjából 30 millió kilométerenként gyullad ki egy autó – ideértve a belső égésű hajtással szerelt járműveket is.

Ennek ellenére sokakban él a tévhit, hogy veszélyesek és könnyen lángra kapnak a villanyautók, így a baljós üzenetet író ismeretlen amellett, hogy nem volt tisztában az elektromos autók működésével, jogtalanul nyúlt hozzá a Model 3-as Teslához és annak töltőjéhez.