Annak idején futótűzként terjedtek el a felvételek az interneten arról a Bugatti Veyronról, mellyel egy texasi sósvizű tóba hajtottak. 2009-ben történt az eset, amiről később kiderült, hogy egy biztosítási csalás volt, miközben a tulajdonos azt állította, hogy egy alacsonyan repülő pelikánt próbált kikerülni. Kiderült a turpisság, így 2015-ben Andy House-t egy év és egy nap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Évekig kilátástalan volt a Bugatti sorsa, 2019-ben úgy tűnt, hogy egy Ed Bolian nevű férfi megvásárolhatja a sérült Veyront, végül azonban meghiúsult a 300 ezer dolláros – mai árfolyamon számolva 90 millió forintos – vétel. Bolian és a francia szuperautó útjai később újra keresztezték egymást: mint kiderült, a Bugattit Houston Crosta vásárolta meg, aki a Royalty Exotic Carsnál dolgozik Nevadában.

Crosta lelkes Bugatti-rajongó hírében áll, korábban is volt már néhány példány gazdája. Emellett rengeteg Bugatti-alkatrészt halmozott fel, ezek segítségével támasztotta fel több mint tíz év után az egykor megfürdetett szuperautót. Egy friss YouTube-videóból kiderült, hogy 400 ezer dollárt adott érte, lilára festette a Veyront, az alkatrészbeszerzés pedig további 250 ezer dollárral könnyítette meg pénztárcáját.

Folyamatban van már a javítás, viszont még néhány dolog csiszolásra, cserére szorul. Ide tartozik például a Burmester audiorendszer, ami teljesen tönkrement, helyrehozatala pedig 100 ezer dollárt kóstál. Tehát még közel sem értünk a számla végére, de van remény, hogy nem is olyan sokára újra az aszfaltot szaggassa a 8,0 literes, 16 hengeres motorral, valamint az 1000 lóerős teljesítménnyel.