Júniusban rendezték a Fuji Speedway versenypályán a 86 Style találkozót, amely 2010 óta a Toyota AE 86 (Hachiroku) és GT 86 tulajdonosok legfontosabb zarándoklati célpontja minden évben. Idén itt lehetett élőben látni a GT 86 utódját, a GR 86-ot, ráadásul nemcsak gyári változatban, hanem már tuningolva is.

Az egyik izgalmasabb verzió a TOM’s Racing narancssárga autója volt. A Toyota tesztpilótája, Tacsi Nobuhide és egy Toyota-márkakereskedés mérnöke, Ojiwa Kijosi által 1974-ben alapított TOM’s Racing-istálló közel fél évszázada készít fel Toyota versenyautókat különböző szériákba, miközben utcai modellek tuningolásával is foglalkozik.

Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 1
Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 2

Még nincs is, de már faragják az új Toyotát

Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 8
Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 9
Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 10
Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 11
Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 12
Fotó megosztása:

Legfrissebb munkájuk során a GR 86 teljes body kitet kapott, amelyet a csapat Super GT-ben induló GR Supra versenyautója inspirált. Sárvédő-szélesítésekkel, első és oldalsó szplitterekkel, fekete, „kacsafarok” jellegű hátsó légterelővel, hatalmas felnikkel – rajtuk alacsony oldalfalú sportgumikkal – látták el a legújabb Toyota sportmodellt.

Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 13Belül a legizgalmasabb változtatás a digitális kijelzővel ellátott sportkormány, amely segít, hogy a váltásokat a lehető legpontosabban hajthassa végre a szerencsés sofőr. Nemcsak a tulajdonosnak lesz jó dolga az autóval, erről a saját fejlesztésű, Barrel elnevezésű sportkipufogó gondoskodik, amely szabadjára engedi a 2,4 literes 235 lóerős boxermotor hangját.  A Lexus F-széria mintájára srégen egymás fölé helyezett kipufogóvégek miatt a lökhárító és a diffúzor is átalakult.

Nem nyúlt a motorhoz a szintén komoly motorsportmúlttal rendelkező SARD sem, egyelőre ők is a külsőt szabták át a hátsókerék-hajtású GR 86-on. A GT1 néven futó optikai csomagban átalakított lökhárító, sárvédő és küszöbszélesítések is szerepelnek. Hátul az apró gyári spoiler helyett valódi szárnyat, egyedi, fekete hátsó lámpákat és nagyobb kipufogókat szereltek a GR 86-ra. Persze ne feledkezzünk meg a 18 colos BBS felnikről sem.

Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 14
Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 15

Még nincs is, de már faragják az új Toyotát

Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 23
Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 24
Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 25
Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 26
Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 27
Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 28
Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 29
Fotó megosztása:

Az utastérben új, fekete-vörös színű, Alcantara-bőr kárpitozású sportüléseket építettek be, de a biztonsági öveken is feltűnik a SARD-logó.

Teljesítménynövelő csomag egyelőre nem készül a 2,4 literes boxermotorhoz, mivel korábban, a GT 86-hoz fejlesztettek már turbókitet (amellyel 300 lóerő fölé nőtt a kétliteres motor teljesítménye), valószínű, hogy hamarosan a GR 86-hoz is elérhető lesz hasonló.

Még nincs is, de már faragják az új Toyotát 30