A pályán zajlott, akár a bajnokság szempontjából is kulcsfontosságú események mellett más érdekességgel is szolgált a Forma-1-es Brit Nagydíj hétvégéje – a pályán kívül úgyszintén.

Kalapács alá került ugyanis az a 2010-es, még V8-as motorral hajtott McLaren, mellyel Lewis Hamilton nyert Törökországban, majd második lett hazai közönsége előtt. A szóban forgó MP4-25A-t a brit csapattársa, az akkor regnáló vb-győztes Jenson Button is vezette, a harmadik helyen végzett vele Abu-Dzabiban.

Közel rekordáron vitték el Hamilton autóját 1
Közel rekordáron vitték el Hamilton autóját 2

Közel rekordáron vitték el Hamilton autóját

Közel rekordáron vitték el Hamilton autóját

Közel rekordáron vitték el Hamilton autóját 8
Közel rekordáron vitték el Hamilton autóját 9
Közel rekordáron vitték el Hamilton autóját 10
Közel rekordáron vitték el Hamilton autóját 11
Közel rekordáron vitték el Hamilton autóját 12
Fotó megosztása:

4,8 millió fontért, azaz nagyjából 2 milliárd forintért kelt el a 11 évvel ezelőtti versenyautó a szombati sprintkvalifikáció után tartott árverésen. Most fordult elő először, hogy az idén már a nyolcadik világbajnoki címére hajtó Hamilton egyik korábbi F1-es gépét bocsátották árverésre, vélhetően ez is dobott az értékén.

Forma-1-es autó ennél drágábban már több alkalommal is gazdát cserélt: 2017-ben például 5,4 millió fontért vitték el Michael Schumacher 2001-es Ferrariját, amivel pályafutása negyedik világbajnoki címét szerezte.