Az oroszországi Permben egy helyi youtuber, Vjacseszlav Iszmailov azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy fából készült Zsigulival kezdte el járni az utcákat. Hamar feltűnt a városlakóknak a veszélyes, nyilvántartásba nem vett autó, nem is kellett sokat várni arra, hogy a róla készült felvételek ellepjék a közösségi médiát. Az eset gyorsan a közlekedési hatóságok látókörébe került – írja a Carakoom.

Iszmailov autója a „csináld magad” klasszikus és kontár irányzatát képviseli egyszerre. Deszkák borítják a Zsiguli karosszériáját, sőt az eredeti paramétereit felrúgva az eredetileg lépcsőshátú technikát kombivá építették át. A már első látásra is hátborzongatónak mutatkozó orosz technikának csomagtere és szélvédője sincs, utóbbit fémhálóval pótolták.

Egy korábbi videójában Iszmailov elmesélte, hogy közel félmillió forintnak megfelelő rubelért vásárolta a Zsigulit, és állítja, hogy amikor megvette, nem tudta, hogy azt deszkákkal burkolták. Ugyanakkor elképzelhető, hogy ez csak mese habbal, és valójában a youtuber ötlete volt az egész.

Bárhogy is történt, mivel felkapták a médiában a fából készült Zsigulit, rövidesen már Iszmailovnál csöngettek a rendőrök, akik három kihágást állapítottak meg: hatósági jelzés nélküli közlekedés, forgalmi engedéllyel nem rendelkező jármű vezetése, valamint illegális autóátalakítás miatt akár három hónapra is bevonhatják a jogosítványát, emellett 5 ezer rubeles (kb. 20 ezer forint) pénzbírságot szabhatnak ki rá.