Azért is érdemes figyelni a használtautó-eladással foglalkozó aukciós oldalakat, mert egyes esetekben nemcsak ritkaságokra bukkanhatunk, hanem híres emberek ritkaságaira is. A legújabb egy 1980-as évjáratú Mercedes 450 SEL, ami egykor nem másé, mint a U2 frontemberéé, Bonóé – becsületes nevén Paul David Hewsoné – volt.

Önmagában is klasszikusnak számít a típus a Mercedes kínálatában, de Bono olyan módosításokat hajtatott végre rajta, amivel még inkább kitűnik. Azután vásárolta meg magának az énekes-dalszerző, hogy megjelent első albuma, a Boy, és ennek örömére marhabőr mintázatú kárpitot rendelt magának például, de nem maradhatott ki a számos erősítővel és mélynyomóval felturbózott Alpine hangrendszer sem, amire összesen 12 ezer fontot költött.

A U2 frontembere hajtotta ezt a Mercedest, új gazdát keres 1

A képre kattintva galéria nyílik!

Nem derül ki a Car & Classic oldalán megjelent hirdetésből, hogy valamennyi módosítást Bono kérte-e az autóra, vagy már egy későbbi tulajdonosa, a kazettás magnót például ő cseréltette ki egy CD-lejátszóra.

Az viszont jelenthető a 450 SEL-ről, hogy nem a garázsban tartva porolgatták csak az elmúlt 40 évben. Ezt támasztja alá, hogy már több mint 260 ezer kilométer van az órában, ami szokatlanul magas érték ezeknél a különleges fogásoknál. A motorháztető alatt az eredeti, 6,9 literes V8-as motor rejtőzik, ami körülbelül 290 lóerős teljesítményre képes.

A U2 frontembere hajtotta ezt a Mercedest, új gazdát keres 2

Ennél már csak az a meglepőbb, hogy ezen sorok írásakor a legmagasabb licit 2200 fontos ajánlattal érkezett, ami épphogy súrolja alulról az egymillió forintot – persze, sokak számára visszatartó lehet, hogy némi rozsda már felbukkan az alján, a kárpit mellett pedig a kipufogóra is ráférne már egy csere. Tekintve azonban, hogy még csak egy napja került virtuálisan kalapács alá, július 25-ig még többet is fognak ajánlani ezért a Mercedesért.