Cipruson legalább a rozsda nem habzsolja be azonnal a tucatnyi Mazda lemezeit, de az erős napfény és a hőség, valamint a hosszú állás így sem tesz jót ezeknek a sportkocsiknak. Valószínűleg egy Wankel-motorral szerelt Mazdákra szakosodott rajongó vagy szerelő lakhelyét videózták le, aki nemes egyszerűséggel leuralta a környék parkolóhelyeit. 

Mindenfelé RX7-esek és RX-8-asok állnak, a legtöbb valamilyen optikai tuninggal ellátva, leharcolt állapotban, a donor és a megmentésre váró státusz között félúton. Márkarajongók az ilyen látványtól gyakran vérszemet kapva vásárolnák fel a gyűjteményt, mert aki így törődik az autóival, az meg sem érdemli ezeket a kincseket. 

Viszont ha a tulajdonos hajthatatlan, és az “egyszer itt múzeum lesz, vagy nem tudom” szellemében makacsul ragaszkodik az összes roncshoz, akkor nincs más teendő, mint elcsodálkozni az emberi természet sokszínűségén, és továbblépni. 

A kétezres évek utolsó Wankel-motorral szerelt szériagyártású sportkocsija volt az RX-8, így ennek is lépeget fel az értéke, de elődje, az RX-7 már igazi gyűjtői darab. A keveset futott, gyári állapotú példányokért 20-30 millió forintot is adnak árveréseken.