Ódákat lehetne zengeni arról, hogy technikai fronton mennyire előrefejletté, precízzé vált a Forma-1. Erre szolgál újabb bizonyítékul az a gyorsulási verseny, melyben egy ¼ mérföldes távon mérte össze tudását az 1500 lóerős Bugatti Chironnal a Red Bull 2011-es autója, mellyel Sebastian Vettel a második világbajnoki címét szerezte a négyből.

Az RB7-es volánja mögé a Red Bull korábbi pilótáját, David Coulthardot ültették, a Chiront pedig a CarWow műsorvezetője, Matt Watson vezette.

Ahogy a felvételen is látható, háromszor is megmérkőzött egymással a Red Bull és a Bugatti, de mindhárom összecsapást az F1-es technika nyerte. Coulthard legjobb ideje 9,2 másodperc volt, ennél négy tizedmásodperccel volt lassabb Watson a Bugattival. Hosszabb távon viszont utóbbi bizonyult gyorsabbnak.

Meglepőnek tűnhet az eredmény, hiszen a 2,4 literes, V8-as erőforrással szerelt Red Bull RB7 „csak” 750 lóerős, ami a fele annak, amire a Chiron képes a négyturbós, W16-os és 8,0 literes motorjával. Az előbbi mellett szól azonban, hogy mindössze 650 kilót nyom, így a Bugattinak hiába 1600 Nm-es a nyomatéka, majdnem két tonna a tömege.