Tomboló meleg, végtelen sor, pattanásig feszült idegek. Egy autópálya fizetőkapuja előtt mindenki ingerült, ebben az esetben pedig annyira feszült lett a szituáció, hogy tettlegességre is sor került. Az A4-es lengyel autópálya egyik kapujánál sorolt előre két motoros, amit nem nézett jó szemmel a vélhetően régóta sorban álló autós.

Egyikük sem adta fel a pozíciót, így egyszerre értek a szalagkorlátok közé. A motoros felháborodottan, agresszívan reagált, és innen már nem volt visszaút, a Volkswagen sofőrje kiszállt, ráütött a motorra, és kezdetét vette a meccs, ami egy leszakadt pólóval, egy felborított vétlen motorossal, és a küzdő feleket szétválasztó önjelölt bíróval színesedett.

A kérdés már csak az, hogy jogos volt-e az autós frusztrációja? Tény, hogy a motoros nagyon közel került hozzá, de ő is gyorsított, így talán mindketten hibásak.

Annyi biztos, hogy itthon, a hazai KRESZ szerint a motorosok előre sorolhatnak, ha áll a kocsisor.  

“A KRESZ 36. paragrafus pontjai a párhuzamos közlekedésre vonatkoznak, a szabály úgy szól, hogy „álló járművek mellett, vagy azok között szabad előrehaladni”, ebből pedig nem egyértelmű, hogy a kétszer egysávos útra nem vonatkozik, de a „KRESZ-kommentár”, amelyet bírók írtak a joggyakorlat alapján, úgy ítéli, nem csak többsávos útra vonatkozik.

Összefoglalva, ha torlódnak a járművek, és elegendő hely van hozzá, akkor az álló kocsik mellett és között előresorolás céljából előregurulhat a motoros, ráadásul igaz ez a városon belüli és azon túli részekre is, beleértve az autópályákat.”