A Fiesta egy kezdő sofőr autója lehet, erről árulkodik a hátsó ablakra ragasztott “T” betű. Szegény ezzel az autóval valószínűleg már nem szerez több rutint a budapesti forgalomban.

Azt, hogy miért gyulladt ki az autó, egyelőre nem tudni. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Katasztrófavédelem munkatársait, amint kapunk tőlük felvilágosítást, frissítjük a cikket. Az sem kizárt, hogy ebben a nagy melegben az autóban hagyott kézfertőtlenítő okozta a tüzet.

A gépkocsi zárt légtérében feldúsulhat az alkoholgőz, és elég egyetlen, úgynevezett statikus elektromosságból származó szikra is ahhoz, hogy begyulladjon.

 

Az alkohol, a kézfertőtlenítők hatóanyaga gyúlékony folyadék, már 20 Celsius-fok környékén elkezd párologni, és a folyamat a hőmérséklet emelkedésével felerősödik. Ha valaki beszáll az autóba, és a ruhája az üléshuzathoz dörzsölődik, az autóban hagyott kézfertőtlenítőből kiszabadult, a magas hőmérséklet miatt feldúsult alkoholgőz lángra kaphat, de az autó rejtett elektromos zárlata is beindíthatja a gyulladást.

Durván egy éve volt is ilyenre példa: