A Skoda Octavia 5E kódjelű harmadik generációjával több alkalommal is foglalkoztunk használt autóként. A tágas utasterű, biztonságos, rengeteg motorvariációval szerelt típus kedvelt választás, a flottákból kifutó darabok szó szerint elöntötték a piacot, így rengeteg a kisebb teljesítményű, takarékos dízel, benzines verzió.

Aki ebből szeretne erősebb darabot, annak az RS kivitelek között kell keresnie, ami előbb 220, később már 245 lóerőt teljesített. Bőven elég egy családi kocsihoz, de azért a német autópályán alulmarad a prémium típusokkal szemben. Vélhetően ezt elégelte meg a képeken látható kék darab tulajdonosa, aki 520 Nm nyomaték mellett 400 lóerőre növelte a kétliteres, négyhengeres TSI motor teljesítményét.

A 80 ezret futott Skoda Octavia RS kombi tulajdonosa minden módosításról pontos dokumentációt, leírást csatolt a hirdetéshez, és a tételeket összeszámolva szinte akciós vételnek tűnik a 25 ezer euróért (8,8 millió forint) mért bitang gyors családi kombi. 

Ha BMW-ket akarsz levillogni a belsőben egy Skodával, akkor ez a te autód 1Ha BMW-ket akarsz levillogni a belsőben egy Skodával, akkor ez a te autód 2Ha BMW-ket akarsz levillogni a belsőben egy Skodával, akkor ez a te autód 3Ha BMW-ket akarsz levillogni a belsőben egy Skodával, akkor ez a te autód 4