A kereskedés valahol Macon város közelében található, Franciaországban. Láthatóan élettelen a telep, de meglepően sok autót tárolnak itt, amelyek csendben gyűjtik a rozsdát. Lada Samara, Niva, sőt újabb Lada 110, 111 is akad pár, az egyik képen pedig mintha egy VAZ-2108 kabrió tűnne fel.

A hely sorsát sokáig csak találgatták az elhagyott helyek rajongói. Több vélemény szerint valamilyen csődhelyzet végzett vele, a bank egyszerűen lefoglalhatta a készletet, amivel aztán nem igazán törődtek, vagy úgy vélték, nem tudnak vele mit kezdeni. 

Évek óta elhagyva áll ez a Lada kereskedés, bent az új autókkal 1 Évek óta elhagyva áll ez a Lada kereskedés, bent az új autókkal 2 Évek óta elhagyva áll ez a Lada kereskedés, bent az új autókkal 3

Ez a teória csak részben volt igaz, hisz a kereskedés tényleg megszűnt, de a műhely még pár éve üzemelt, folyt a Ladák javítása, és az udvaron álló autók is cserélődtek, a Google utcakép tanulsága szerint. A legfrissebb helyszínen készült videó viszont azt mutatja, hogy ha van is itt élet, az idő tényleg megállt, nagy változások nem történtek, a kiállított autók ugyanúgy ott vannak az üvegfalak mögött. 

A szabad ég alatt álló autók állapota pedig tovább romlott, rozsdásan, penészesen várják, hogy történjen valami, de Franciaországban vélhetően kevés Lada-rajongó akad, aki megmentené a „gyűjteményt”.