Ha egy Ferrari Testarossával mész tévét venni, akkor mindenképp legyen nálad ragasztószalag, mert csak így tudod majd biztonságosan rögzíteni a 48 colos Samsung UHD tv-t.

A fotó nemrég kezdett el terjedni a redditen, ami vélhetően a most zajló foci Eb-nek köszönhetően kapott ekkora hangsúlyt. Hiszen ha ilyenkor kell egy tévé, az azonnal kell.

Ferrarid van, de nincs elég nagy tévéd az Eb-re? Így simán haza tudod vinni! 1

A Wall Street farkasa és a Miami Vice Sonny Crockett nyomozója is Ferrari Testarossát hajtott. Nem kérdés tehát, hogy ez a legmenőbb autó az 1980-as évekből, különösen a fehér változat.

A formatervért a Pininfarina stúdió egy csoportja felelt, de leginkább Emanuele Nicosia és a dizájnért felelős főnök, Leonardo Fioravanti, aki több más Ferrarit is tervezett. Eredetileg minimalizálni szerették volna az oldalsó légbeömlők méretét, többek közt az amerikai biztonsági szabályozások miatt is, de a 12 hengeres motornak egyszerűen szüksége van a rengeteg levegőre.

Fioravanti kezét megkötötték a mérnökök, de ennek ellenére valami nagyon újat, valami jellegzeteset akartak alkotni. Így született meg az ajtók elejétől a hátsó kerékig terjedő, karosszéria síkjából befelé futó beömlő és a rácsozás, amit akkoriban még ők is sajtreszelőnek, mások pedig tojásszeletelőnek hívtak. Az előre csövezett hűtő helyett ráadásul két oldalsó van a Testarossában, így a kabin klímáját nem érinti a tűzforró motor. A széles nyomtáv pedig jót tett a kezelhetőségnek. Az aerodinamikában jártas Fioravanti ráadásul rávert a Lamborghini Countach-ra (0,42) a Testarossa 0,36-os légellenállási együtthatójával.

Tipo 113 a 4,9 literes, 12 hengeres motor kódja, melyet sokan bokszerként emlegetnek, de a valójában egy 180 fokos hengerszögű V-ről van szó. 48 szelepes (hengerenként 4) és száraz karteres a kenése, hogy ne legyen gond az olajozás akkor sem, ha rettenet tempóval kanyarodik a Testarossa. 385 lóerőt ad le 6300-as fordulaton, 490 nm nyomatéka van 4500-tól. Kevesebb mint 6 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 290 km/óra a végsebessége. 1984 és 1991 között 7177 darab Ferrari Testarossa készült.