Szomorú sorsra jutott egy Ferrari 458 Italia a jaramai versenypályán: ahogyan az a lenti fedélzeti kamerás felvételen is látható, a sofőr igyekezett mindent kipréselni a középmotoros sportautóból, de amikor az egyik jobbkanyarnál előzni szeretett volna, a pálya piszkos oldalára került, ami rögtön alulkormányozottságot eredményezett – írja a balesetről a Carscoops.

Ezután nagy sebességgel csúszott a sóderágyba, de az sem tudta időben megfékezni, így oldalával a gumifalnak csapódott és felborult. Jelentős anyagi kár keletkezett, olyannyira, hogy aligha valószínű, hogy ezt a példányt még valaha látjuk az utakon.

Lapozd jobbra a posztot, és nézd meg a videót:

Hallható a felvételen, hogy a baleset után a sofőr és utasa egymással beszélgetnek, jelezve, hogy egyikük sem szenvedett komolyabb sérülést.

2009 és 2015 között gyártotta a 458-ast a Ferrari, az Italiából mintegy 15 ezer példány készült. A valamivel több mint 1500 kg-os, kétajtós sportautó karosszériája egy 4,5 literes, V8-as erőforrást rejt, 570 lóerős teljesítménnyel, maximális nyomatéka pedig 540 Nm.

A napokban több Ferrari is elvérzett egy philadelphiai autópályán, így a közúti versengésnek komoly anyagi vonzata lett.