Bizarr sebességkorlátozó tábláról készült videofelvétel az Egyesült Államokban, melynek tanúsága szerint a Cape May-i állatkertben 9,5 mérföld/óra a megengedett maximális sebesség, ami nagyjából 15 kilométer/órának felel meg. Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy miért nem 9 vagy 10?

@mrbarricade

#stitch with @gilbertandsullivan 🚸we do a lot of #trafficengineering tricks to subconsciously make users #drive safer #civileng #urbandesign #speedin

♬ original sound - MrBarricade

Vignesh Swaminathan közlekedési mérnök fejtette meg a különös választás okát: pont, hogy az volt a célja a táblának, hogy felhívja az autósok figyelmét, így ugyanis kisebb valószínűséggel sértik meg a sebességkorlátozást. Egy hétköznapibb, egész számmal egyszerűen nem ért volna célt a tábla.

Ez azért fontos, mert jelen esetben egy alacsonyabb rendű, középvonal nélküli útról van szó, a szélesebb út pedig tudat alatt arra készteti a sofőröket, hogy gyorsabban hajtsanak – derül ki a TikTokon csak Mr. Barricade-ként szereplő, egyébként a Kaliforniai-öbölben tevékenykedő szakember érveléséből.

Most pedig tegye fel a kezét az, akinek a tábláról elsőre a Harry Potterből ismert 9 és ¾. vágány ugrott be!

Ha tetszenek a furcsa táblák, tekintsd meg korábbi gyűjtésünket a témában, ide kattintva: